Начало / Международна дейност / Новини /

Информационна среща "Водолази" при ХТФ, СФ и ТФ

14.02.2024, ESN-УАСГ

Искаш и ти да станеш водолаз? Стиска ли ти? Кликни линка по-долу и се присъедини в отбора на водолазите!

https://linktr.ee/waterdiving.uaceg

Очакваме те на информационната среща, за да ти разкажем по- подробно какво е да си истински водолаз, ще се срещнеш с вече сертифицирани суденти от изминалия семсетър и ще можеш да зададеш своите въпроси

През лятото на 2023г. успешно завърши първият курс за водолази в ХТФ. Курсът е допълнителна част от обучението по факултативната дисциплина "ПОДВОДНО ОБСЛЕДВАНЕ НА СЪОРЪЖЕНИЯ, БРЕГОВИ ИВИЦИ И ВЛАЖНИ ЗОНИ" с водещ преподавател и технически водолаз доц. д-р инж. Ангел Захариев, зам. декан на ХТФ.

Лекциите се проведоха в УАСГ от сертифицирани инструктори от подводен клуб "Нептун", гр. Пловдив. В рамките на курса, през април 2023г. се проведоха практически занятия на басейна в ТУ-София, а най -вълнуващата част беше през месец юли в град Царево. Там, под ръководството на опитните инструктори от клуб "Нептун", студентите от ХТФ успяха да открият красотата на подводния свят и да усвоят знания и умения свързани с планиране и провеждане на подводните гмуркания. Курсът завърши с изпит и издаване на международни сертификати за водолазна правоспособност CMAS*.



Източник: ESN UACEG