Начало / Факултети / Строителен факултет / Новини /

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВПЕЧАТЛЯВАЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА СТУДЕНТИТЕ ОТ УАСГ В ИНИЦИАТИВАТА „TALENTS FOR THE FUTURE”

28.03.2019

Фото галерия


Близо 100 студенти от всички факултети на УАСГ взеха участие в инициативата на УАСГ и Cordeel Bulgaria „Talents for the future”. Те бяха разделени на отбори от по 3-5 човека и в рамките на две седмици трябваше да решат по два казуса от строителната практика.
До финала достигнаха 10 отбора, които на 27 март представиха своите решения пред жури в състав проф. д-р инж. Иван Марков, ректор на УАСГ, доц. д-р инж. Борис Цанков, заместник-ректор, председателят на УС на АПИ г-н Георги Терзийски, а от страна на ръководството на Cordeel Bulgaria Денис Крол, изпълнителен директор, Иво Трингов, търговски директор, и Димитър Папучаров, старши проектов мениджър. Журито беше изключително впечатлено от високото професионално ниво на презентациите и представените решения.
„Бяхме сериозно затруднени да изберем отбора победител. Всички участници бяха работили сериозно върху поставените задачи, бяха отделили време и енергия както да проучат задълбочено самите казуси, така и да намерят различни и приложими в практиката решения. Не на последно място оценявахме самите презентации и презентационни умения на участниците,“ сподели Денис Крол.
Победители в конкурса са петима студенти в трети курс на специалност Строителство на сгради и съоръжения. Стелена Стоянова, Михайл Михайлов, Антон Ситев, Таньо Денев и Ани Дикльовска са имената на спечелилите конкурса бъдещи инженери, които ще имат възможността да работят като стажанти в Cordeel Bulgaria рамо до рамо със своите ментори в конкурса. Те впечатлиха журито най-вече с това, че бяха разгледали казусите от всички страни и бяха предложили напълно работещи решения.
Инициативата “Talents for the Future” предизвика огромен интерес сред бъдещите архитекти и инженери. Нейна основна цел е да ентусиазира младите хора за развитието им в строителния бранш и да демонстрира начина, по който работи Cordeel в България. „Искахме да покажем на студентите какви са реалните перспективи за развитието им в българския строителен бранш и да ги мотивираме да останат да се развиват професионално в България,” допълни Денис Крол.