Начало / Обучение / Следдипломно обучение / Новини /

“Building with Coding - ИТ кариерно развитие за Непрограмисти”

23.04.2014

Отворената лекция ще се състои на 15.05.2014 от 18:30 в зала 222-Б, Университет по Архитектура, строителство и геодезия. Предсдтавена от  УАСГ, Мusala Soft и CGArt

При продължаващата криза в строителната индустрия и малкото нови работни места, много млади хора си задават въпроса дали ще имат реализация и добра кариера по специалността си.
Продължаваме дискусията за това какви са възможностите пред архитекти и инженери и биха ли могли да работят в ИТ сектора, колко бързо се учи и какви са предизвикателствата на една допълнителна квалификация. Това са част от въпросите, на които ще се опитаме да отговорим, с лекторите Николай Михайлов от CGArt, Ивайло Къцарков и Десислава Кабакчиева от Musala Soft.
Тъй като местата в залата са ограничени, за да присъствате, вземете безплатна покана:

Повече за лекторите:
Николай е един от основателите на мрежата за компютърна графика CGArt.bg. По професия, той също е аниматор и визуализатор и преподава от 2003 г. 3Д графика и анимация в УАСГ, НХА и ВТУ. Миналата година решава да вземе пауза от това, защото не вижда нищо да се променя в основите на образователната система, която финансира бройки и специалности, но нехае за реалните нужди и изисквания на пазара на труда.
Ивайло е ръководител професионални услуги в Мусала Софт и отговаря за фирмената програма свързана с образователните институции в страната. За него, развитието на хората и изграждането на млади професионалисти е от приоритетно значение, затова заедно с помощта на компанията разработват програма за популяризиране на софтуерната индустрия.
Десислава е user-interface дизайнер в Мусала Софт. Занимава се с разнообразни проекти - дизайн за печатни материали, мобилни приложения и уебсайтове, както и изграждането им с HTML и CSS. По образование е архитект – завършва УАСГ през 2011г. и известно време работи по специалността. Кариерата си в IT сферата започва в Мусала, като част от АРТ екипа, без да има предварителни технически познания в областта.
Запазете своето място и очакваме да се видим на събитието, за да отговорим на въпросите ви!