Начало / Студенти и Докторанти / Новини /

Седмица на водата в УАСГ

08.03.2017

УАСГ има удоволствието да Ви покани на "Седмица на водата" - част от поредицата събития, организирани в чест на 75-годишнината от създаването на университета

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В СЕДМИЦА НА ВОДАТА
 

КОГА? 16-22 МАРТ
 

КЪДЕ? УНИВЕРСИТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ

По случай 22 март – Световния ден на водата, Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Българската асоциация по водите (БАВ) и Сдружение „Аз обичам водата” организират Седмица на водата.
В рамките на Седмицата на водата, Хидротехническият факултет при УАСГ организира „Дни на отворените врати”.
В дните 20, 21 и 22 март Хидротехническият факултет ще посрещне ученици и ще организира обиколки в лабораториите си. Ще могат да се видят модели на различни съоръжения като язовирни стени, преливници, водохващания, турбини, както и елементи от водоснабдителни и канализационни мрежи, помпени станции и др. Учениците ще могат да придобият представа с какво се занимава един хидроинженер и с какво е по-различен от останалите строителни инженери. Продължителността на обиколките е около 1 час.
Препоръчителна възраст на посетителите – от 15 до 18 години.
Важно за кандидат-студенти! Всички посетители от последен клас на средното образование ще получат възможност да заявят писмено желание за висше образование в конкретна специалност на Хидротехническия факултет при УАСГ, с което приемът им в нея ще е гарантиран без конкурсен изпит и след успешно положени ДЗИ за 2017-та година.
В дните от 20 до 22 март в централното фоайе на Новата сграда на УАСГ ще бъдат организирани работилници с образователна цел, сред които ще се представи и Химико Технологичния и Металургичен Университет – София.
През цялата Седмица на водата ще бъдат изложени най-красивите фотографии в националния фотоконкурс „Фонтаните в България“.


ВХОД СВОБОДЕН!

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА
16 – 22 март
Фотоизложба „Фонтаните в България“.
20 март (понеделник)
Начало на обиколки на лаборатории:
• 10:00 – 11:00
• 13:00 – 14:00
21 март (вторник)
Обиколки на лаборатории:
• 13:00 – 14:00
22 март (сряда)
Обиколки на лаборатории:
• 10:00 – 11:00
• 13:00 – 14:00
Забележка: Работилниците са в процес на организация.
Седмицата на водата е част от форума Международен Воден Мост 2017, който се организира от сдружение „Аз обичам водата“ и Българската асоциация по водите (БАВ).

ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ.
С цел по-добра организация на обиколките на лабораториите е препоръчително да заявите вашето участие до 13.03.2017г. като попълните Заявката за участие на сайта на събитието www.waterbridge.info/Програма/Информационен тур за кандидат-студенти.
Групи, които са без предварително записване ще се приемат съобразно свободните часове в програмата. Продължителността на обиколките е около 1 час. За препоръчване е да посетителите да предвидят още 1 час за включване в демонстрационните ателиета, които ще се разположат в централното фоайе на Университета.

За контакт с УАСГ: Емил Цанов
Тел: 08833 08833
e-mail: e.tsanov@mail.bg
координатор: Антоанета Салфидж, 0878 88 69 77
e-mail: asalfij@gmail.com