Начало / Студенти и Докторанти / Новини /

Конкурс - Нов живот за панелните комплекси

16.05.2011

Целта на конкурса НОВ ЖИВОТ ЗА ПАНЕЛНИТЕ КОМПЛЕКСИ е да генерира идеи от всеки, който е настроен креативно, който приема като свой проблема за състоянието на панелните сгради в България.

Конкурсът НОВ ЖИВОТ ЗА ПАНЕЛНИТЕ КОМПЛЕКСИ се базира на построена през 1972т. панелна сграда, като екипът на ArchModule съвместно със Столична община, Р-н Младост, е имал следните основания за избора и: изградена е по системата „Земляне”, която е широко приложена на територията на Общината; разположението и на основен столичен булевард; монотонност във визията на фасадите, което налага необходимостта от свежи идеи в търсенето на модерен и запомнящ се облик.

Насочеността на идейната разработка е в концептуалното архитектурно решение за визията на сградата, като се вземе под внимание потенциала на предлаганите идеи за тяхната масова приложимост.

Целта на този конкурс е да генерира идеи не само от архитектурната колегия, но и от всеки, който е настроен креативно, който приема като свой проблема със състоянието на панелните сгради в България. Всеки, който би искал София, като млада европейска столица, в която живеят и работят над 2 млн. души, да има нов съвременен облик, осигуряващ и достойно място, каквото е имала в миналото.Източник: ArchModule