Начало / Студенти и Докторанти / Новини /

Тържествено обявяване и връчване на Стипендия от Фондация „Хелмут Хентрих” – Германия

17.05.2011, Боян Георгиев

На 26 май 2011 от 11 часа в зала 230 ще се проведе тържественото обявяване и връчване на стипендиите от Фондация „Хелмут Хентрих” – Германия.

В рамките на обявения за кандидатстване срок бяха подадени 10 заявки за участие. Комисия в състав - доц. д-р арх. Недялко Бончев - Декан на АФ, арх. Иво Пантелеев - Зам. председател на КАБ и доц. д-р арх. Боян Георгиев - Зам. Ректор по МС и СДК прегледа и обсъди представените от участниците материали и единодушно номинира петима от кандидатите за  втория етап - интервю.

Номинираните са - Мария Гяурова, Цвета Русева, Борис Тикварски, Васил Шарланов и  Росина Шатърова. На 16 май 2011 комисия в състав: доц. д-р арх. Недялко Бончев - Декан на АФ, арх. Иво Пантелеев - Зам. председател на КАБ, проф. д-р арх. Благовест Вълков - Ръководител катедра "Обществени сгради", доц. д-р арх. Георги Станишев - Ръководител катедра Теория и история на архитектурата и доц. д-р арх. Боян Георгиев - Зам. Ректор по МС и СДК проведоха интервюта на английски език с четирима от кандидатите. Поради отсъствие от страната  Васил Шарланов се яви със закъснение и не участва в интервюто. След обсъждане на кандидатурите комисията оформи предложение към Фондацията, което заедно с представените от кандидатите материали в електронен вид бяха изпратени на Фондация „Хелмут Хентрих” .

На 26 май  от 11 часа арх. Йоахим Фауст представител на Фондацията и управляващ партньор в архитектурното бюро HPP ще обяви имената на спечелилите съревнованието. 

Архитектурното бюро Hentrich-Petschnigg & Partner GmbH + Co. KG (HPP) е една от водещите немски архитектурни компании за последните 70 години с множество проекти в Германия и чужбина. Арх. Фауст ще запознае присъстващите и с актуални проекти реализирани от бюрото в офисите му в Германия, Ню Йорк и Шанхай. www.hpp.com