Home / Faculties / Faculty of Architecture / Departments / Public Buildings / Department News /

VIZAR 2018

04.04.2018, проф. дн арх. Бойко Кадинов

Европейските награди за българска архитектура

 

 

От 5-ти до 10-ти юни 2018 г. ще се състои четвъртото поредно издание на Европейските награди за българска архитектура VIZAR.

Тези награди се осъществяват с подкрепата на Европейския културен парламент и се утвърдиха през изтеклите години като авторитетен форум на националната ни архитектура.

VIZAR 2018 се осъществява под егидата на Министерството на културата, с подкрепата на Столична oбщина в салоните на Националната художествена галерия.

Поканени са българските архитекти работещи в цял свят – София, Париж, Лондон, Ню Йорк, Барселона и др. да представят в изложба-конкурс свои проекти и реализации, създадени през последните няколко години.

Заедно с изложбата-конкурс за архитектурни проекти и реализации, VIZAR съвместно с Столична Община организира и Конкурс на тема „Вторичен градски център, зона „Централна гара“ - София“.

Творбите ще се оценяват от авторитетно професионално международно жури с представители от Швейцария, Холандия, Германия, Дания, Франция и др.

VIZAR 2018 се провежда с медийната подкрепа и участие на Българската национална телевизия и Българското национално радио.

В периода 5-ти – 10-ти юни творбите на българските архитекти от цял свят ще бъдат експонирани в Националната художествена галерия – София, пл. „Княз Александър I“.

Можете да научите повече за VIZAR 2018 на vizar-awards.com